Prefabrik Havuzlar Nasıl Yapılır?

Prefabrik Havuzlar Nasıl Yapılır?
Havuz yapımı herkesin korktuğu ve yapmaya çekindiği bir süreçtir. Özellikle hafriyat ve beton işleri oldukça hassas ve önemli konulardır.

Havuz yapımı herkesin korktuğu ve yapmaya çekindiği bir süreçtir. Özellikle hafriyat ve beton işleri oldukça hassas ve önemli konulardır. Bu yüzden çok zor olmadıkça prefabrik havuz altyapısını havuzu yapan firmaya verilmesi daha doğru olacaktır.

Prefabrik havuz yapımına karar verildikten sonra ilk önce havuzun yapılacağı alan belirlenmelidir. Daha sonra kepçe yardımıyla belirlenen kota uygun hafriyat alınmalı ve zemin tesfiyesi yapılır. Tabana mıcır ve çesan demir döşendikten sonra havuz terazisinde ve kotunda C30 beton dökümüne hazır hale gelir. Beton dökümünden sonra prefabrik havuz kasası monte edilir ve makine dairesine tesisatlar çekilir. Havuz aydınlatmalarının yerleri belirlendikten sonra liner kaplamaya hazır hale getirilir.

Liner kaplamanın tamamlanmasının ardından havuz su doldurularak kaçak testi yapılır ve tesisat kontrol edilir. Herhangi bir sorun olmaması durumunda geri dolgu dikkatli şekilde tamamlanır ve prefabrik havuz müşteriye sorunsuz şekilde teslim edilir.

WhatsApp chat